9.11.2019 Turun Daniel Juslenius: isänmaa, elämä ja kohtalo – Yleisöluento Turussa

Etkö tunne Daniel Jusleniusta? Etkö tiedä, miten hän liittyy suomalaisuuteen tai Turkuun? Älä huoli, sillä vielä ehdit oppia.

Raivaa siis kalenteristasi tilaa lauantaille 9.11.2019 ja tule Panimoravintola Koulun historian luokkaan, jossa suomalaisuuden puolestapuhujan, Daniel Jusleniuksen (1676-1752) henki palaa Turkuun dosentti Juhani Sarsilan yleisöluennolla – Turun Daniel Juslenius: isänmaa, elämä ja kohtalo.

Juhani Sarsila on opettanut Tampereen yliopistossa latinan ja kreikan kieltä, antiikin filosofiaa sekä aate- ja oppihistoriaa. Hänet tunnetaan suosittujen luentojensa lisäksi myös tutkijana ja kääntäjänä.Sarsila on ansiokkaasti tehnyt Daniel Jusleniusta tunnetuksi kääntämällä Jusleniuksen teokset Vindiciae Fennorum (Suomalaisten puolustus, SKS, 1994) ja De Miseriis Fennorum (Suomen Onnettomuus, Niin ja Näin, 2004).

Daniel Juslenius (1676-1752) sen sijaan tunnetaan muiden suomalaisuusmiesten varjoon jääneenä hahmona, suomalaisuuden puolestapuhujana, Turun Akatemian professorina ja rehtorina. Täysin unohdettuna ei Juslenius enää voi pitää. Sarsilan kääntämien teosten ansiosta Juslenius on läsnä myös nykyisyydessä. Valittiinpa Juslenius jopa Helsingin yliopiston päivän humanistiksi vuonna 2015: https://375humanistia.helsinki.fi/humanistit/daniel-juslenius

Tule siis Turkuun, Panimoravintola Koulun historian luokkaan lauantaina 9.11.2019 kello 14-16.00 kuuntelemaan luentoa Turun Daniel Juslenius: isänmaa, elämä ja kohtalo.

Tilaisuus on kaikille avoin!

Tervetuloa!

Järjestäjä:
Suomalaisuuden Liitto ry
Suomalaisuuden Liiton Turun kerho

Lisätiedot:
toiminnanjohtaja@suomalaisuudenliitto.fi
045-6304013
www.suomalaisuudenliitto.fi