Huba Hollókőin ja Ville Kivivuoren konsertit Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa 24.9. ja Hämeenlinnan Raatihuoneella 25.9.

Huba Hollókőin ja Ville Kivivuoren konsertit

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa 24.9.

ja Hämeenlinnan Raatihuoneella 25.9.

 

 

 

Suomalaisuuden Liitto ja Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus järjestävät yhteistyössä kaksi upeaa  kaikille avointa sukukansakonserttia syyskuussa:

Huba Hollókői (viulu) ja Ville Kivivuori (sello) 

to 24.9. klo 19 Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki),

sekä

pe 25.9. klo 18 alkavien konserttikahvien jälkeen Hämeenlinnan Raatihuoneella (Raatihuoneenkatu 15, Hämeenlinna).

Ohjelmistossa kuullaan Pleyelin, Kodály’in, Gliéren ja Sibeliuksen teoksia, sekä tuttuja suomalaisia kansansävelmiä. Konsertteihin on vapaa pääsy.

HUOM! Noudatamme viranomaisten koronavirustilanteeseen liittyviä ohjeita. Tämän vuoksi osallistuminen ohjelmiimme vaatii ilmoittautumisen 23.9. klo 12 mennessä osoitteessa hungarian.culture@unkarinkulttuuri.fi ilmoittamalla osallistujien nimet ja lukumäärän. Vahvistamme hyväksytyt ilmoittautumiset kirjallisesti. Tulethan paikalle viimeistään 10 min ennen konsertin alkua – varmistamme paikan siihen asti. Helsingin tilaisuuteen mahtuu enintään 50 henkilöä, Hämeenlinnan tilaisuuteen enintään 70 henkilöä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Unkarilaissyntyinen viulisti Huba Hollókői valmistui Budapestin Liszt-Akatemiasta, minkä jälkeen hän suoritti sinfonia- ja oopperajohtamisen tutkinnon Sibelius-Akatemiassa. Hän on saanut useita palkintoja sekä merkittävistä viulu- että kapellimestarikilpailuista. Solistina Hollókői on esiintynyt useissa Euroopan maissa ja Japanissa. Hän johtaa säännöllisesti orkestereita viulullaan ja on Taiga-kvartetin perustaja.

Ville Kivivuori teki sellonsoiton diplomitutkinnon Rotterdamin konservatoriossa. Sen jälkeen hän asui yli kymmenen vuotta Meksikossa, jossa hän toimi opettajana maan pääkaupungin konservatoriossa, sekä Ofunam-orkesterin sellistinä. Jousikvartettinsa kanssa hän esiintyi paljon Meksikossa ja Yhdysvalloissa, ja soolosellistinä niin Suomessa kuin Meksikossa. Tällä hetkellä Kivivuori toimii freelancerina Joensuussa.

 


 

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus

Kaisaniemenkatu 10, 00100 Helsinki

Puh: +358 (0)9 6229 4610

hungarian.culture@unkarinkulttuuri.fi

http://www.helsinki.balassiintezet.hu/fi/