Tiedote 4.3.2020: Suomalaisuuden Liitolta evättiin valtionavustukset

Suomalaisuuden Liitto ei saanut tänä vuonna lainkaan rahallista tukea valtiolta.

Liitto haki opetus- ja kulttuuriministeriöltä taiteen ja kulttuurin valtakunnallisten yhteisöjen toimintaan suunnattua yleisavustusta sekä muita avustuksia, kuten ulkoministeriön hankerahaa. Mitään toiminta-avustusta vuodelle 2020 ei kuitenkaan myönnetty.

Suomalaisuuden Liitto on vuonna 1906 perustettu poliittisesti sitoutumaton suomenkielisten kansalaisjärjestö. Liitto edistää suomen kielen asemaa, suomenkielistä kulttuuria ja suomen kieleen perustuvaa yhteenkuuluvuutta, tuo esille suomenkielisten sivistyksellisiä tarpeita ja puolustaa suomalaisten kielellistä identiteettiä, oikeuksia ja etuja.

Viimeiset neljä vuotta Suomalaisuuden Liitto on saanut vuosittain 100 000 euron toiminta-avustuksen eduskunnan myöntämistä niin kutsutuista joululahjarahoista.

Tiedotteen voi lukea myös osoitteesta: https://mailchi.mp/86e8144415cf/tiedote-suomalaisuuden-liitto-ry-4330008

Lisätiedot:

Ilmari Rostila