Tiedote: Voit osoittaa solidaarisuutta Ukrainalle liputtamalla

TIEDOTE 26.2.2022 — JULKAISUVAPAA HETI

Voit osoittaa solidaarisuutta Ukrainalle liputtamalla

_________

Saanko liputtaa Ukrainan lipulla osoittaakseni solidaarisuutta ukranalaisia kohtaan? Entä jos minulle tulee ulkomaisia vieraita, saanko vetää lippusalkooni heidän maansa lipun? Vastaus on kyllä.

– Liputtaminen Ukrainan lipulla on tässä tilanteessa paitsi sallittua, myös hyvin toivottavaa, missä mahdollista. On oikein ilmaista tukensa Ukrainan kansalle, jonka itsenäisyys- ja puolustustahto ovat nyt koetuksella, toteaa Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja Ilmari Rostila.

Tarkkaa ohjeistusta toisen maan lipulla liputtamisesta ei ole, valtiovierailuita lukuunottamatta, joten lippusalkoon voi halutessaan laittaa myös toisen maan lipun.

– Suomessa liputusta koskevat ohjeistukset koskevat lähinnä Suomen lipun käyttöä. Muutoin Suomessa toimitaan kansainvälisen liputuskäytännön mukaisesti. Mikäli käytössä on useampi lippusalko, ja haluaa liputtaa vieraan maan lipulla ja Suomen lipulla, on syytä muistaa, että isäntämaan, eli tässä tapauksessa Suomen lippu, asetetaan aina arvokkaimpaan paikkaan, toteaa Liiton liputusasiantuntija Antti Ahonen. 

Suomalaisuuden Liiton yksi tehtävä on lujittaa kansallista itsenäisyys- ja puolustustahtoa.

_________
LISÄTIEDOT

Puheenjohtaja
Ilmari Rostila
puheenjohtaja(ät)suomalaisuudenliitto.fi

Liputusasiantuntija
Antti Ahonen
044 5359499
antti.ahonen(ät)hmlkaupunki.fi