Tiedote 1.11.2020: Suomalaisuuden Liitto ehdottaa valtakunnallista suruliputusta viimeisen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin muistoksi 

TIEDOTE 1.11.2020 — JULKAISUVAPAA HETI

Suomalaisuuden Liitto ehdottaa valtakunnallista suruliputusta viimeisen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin muistoksi 

_________

Suomalaisuuden Liitto esittää sisäministeriölle ja valtioneuvostolle valtakunnallista suruliputusta joukostamme poistuneen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin muistoksi.

”Viimeisen Mannerheim-ristin ritarin poistuminen joukostamme merkitsee erään aikakauden päättymistä”, toteaa Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja, emeritusprofessori Ilmari Rostila.

”Valtakunnallisella suruliputuksella voimme yhdessä muistaa ja kunnioittaa sekä ritari Tuomas Gerdtin, kaikkien Mannerheim-ristin ritarien että koko sotasukupolviemme tekoja ja uhrauksia. Itsenäisyys on meille arvokas ja tärkeä,” jatkaa hallituksen jäsen ja liputusasiantuntija Antti Ahonen.

Suomalaisuuden Liitto muistuttaa kiitollisena, että sunnuntaina, 1. marraskuuta joukostamme poistunut viimeinen Mannerheim-ristin ritari, kapteeni Tuomas Gerdt oli monin tavoin mukana tukijana ja suojelijana useissa tärkeissä, isänmaallisissa hankkeissa, kuten Lappeenrannan ja Hämeenlinnan onnistuneiden lottapatsashankkeiden tukijana.

Suomalaisuuden Liitto muistaa myös kiitollisuudella Tuomas Gerdtin toimimisen Liiton vuoden 2018 Liittopäivien Snellmanin päivän ohjelman suojelijana. Vuonna 2018 Liittopäivillä Helsingissä kuultiin laaja esitelmä Mannerheim-ristin ritarien historiasta ja teoista.

_________

LISÄTIEDOT

Liputusasiantuntija, hallituksen jäsen
Antti Ahonen
041 460 7921

Puheenjohtaja
Ilmari Rostila
040 522 9301
puheenjohtaja@suomalaisuudenliitto.fi