Suomalaisuuden Liitto ry

Suomalaisuuden Liiton perinteisenä tehtävänä on herättää ja vahvistaa kansallista tietoutta ja ajattelutapaa, sekä kaikin tavoin edistää suomalaista, erityisesti suomenkielistä kulttuuria.

TIEDOTE: Suomalaisuuden Liiton rahoituksesta ja joululahjoista

10.12.2024

TIEDOTE 14.12.2024 — JULKAISUVAPAA HETI

Suomalaisuuden Liiton rahoituksesta ja joululahjoista

Vuonna 1906 perustettu Suomalaisuuden Liitto puolustaa suomalaista kansakuntaa ja kansanvaltaa, suomen kieltä ja suomenkielistä kulttuuria. Liitto on suomenkielisten kielellistä yhteenkuuluvuutta vahvistava etujärjestö. Näin Liitto jatkaa suomalaisuusliikkeen kunniakasta perinnettä. Liiton työhön ovat osallistuneet lukuisat kansalliset merkkihenkilöt, kuten Risto Ryti, J.K. Paasikivi sekä Urho Kekkonen, joka toimi myös Liiton puheenjohtajana.

Liitto vastustaa ruotsin kielen pakollisuutta ja korostaa, että oikeus ja kohtuus kielipolitiikassa ei tarkoita ruotsin kielen tai ruotsinkielisten perustuslaillisten oikeuksien vastustamista tai rajoittamista.

Suomalaisuuden Liiton julkinen rahoitus on 2000-luvulla ollut käytännössä pelkästään ns. joululahjarahojen varassa. Suomenkielisten näkökulmasta tilanne on kestämätön. Juha Sipilän hallituksen aikana Liitto sai joululahjarahoista vuosittain 100 000 €. Sanna Marinin hallituksen aikana tuki loppui. Vuodet 2019-2023 Liitto toimi jäsenmaksujen ja lahjoituksien varassa. Mainittakoon, että puheenjohtaja Ilmari Rostila ei ole saanut minkäänlaista rahallista korvausta puheenjohtajan tehtävästä.

Pidämme hyvin moitittavana Helsingin Sanomissa 12. joulukuuta julkaistua juttua, jossa käsiteltiin Suomalaisuuden Liiton vuodeksi 2025 eduskunnalta samaa rahoitusta. Jutun alkuperäinen otsikko vihjasi, että Liitto on merkitykseltään jonkinlainen eilen perustettu sukuseura, jonka avustamisessa olisi kyse suosimisesta ja korruptiosta, koska puheenjohtaja Rostilan poika Onni Rostila on kansanedustaja.Toivomme jatkossa asiallisempaa uutisointia Liitosta.

Suomalaisuuden Liiton perinteisenä tehtävänä on herättää ja vahvistaa kansallista tietoutta ja ajattelutapaa, sekä kaikin tavoin edistää suomalaista, erityisesti suomenkielistä kulttuuria.